Poland-bielsko_biala-rgb_Bielsko-Biala-main.pngEPM_logo_poziom.png

Regionalny Punkt Informacyjny EURODESK w Bielsku-Białej

Eurodesk to europejski program informacyjny dla młodzieży i osób pracujących z młodzieżą, funkcjonujący w 33 państwach i wspierany - merytorycznie i finansowo - przez Komisję Europejską oraz w Polsce - przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.

Nasza rola, jako konsultantów Eurodesku, to udzielanie informacji związanych z możliwościami edukacji - kształcenia i szkolenia, staży, wolontariatu i pracy w Europie dla młodzieży i osób pracujących z młodzieżą. Informacje udzielane sa nieodpłatnie.

Co oferujemy?
w ramach Eurodesku:
- odpowiadamy na pytania
- pomagamy w poszukiwaniu partnerów

w ramach programu Erasmus+ Młodzież:
- prowadzimy szkolenia i konsultacje z programu Erasmus+ Młodzież
- pomagamy w pisaniu projektów młodzieżowych
- współpracujemy z wolontariuszami

w ramach działalności organizacji:
- wspieramy organizacje pozarządowe w planowaniu i realizacji partnerskich projektów międzynarodowych;
- prowadzimy doradztwo prawne i administracyjne dla organizacji;

Masz pytania? Chciałbyś/ chciałabyś skorzystać z doradztwa konsultantów Eurodesk?
Napisz: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub zadzwoń: +48 511 551 439. Umówimy się na spotkanie.

Siedziba Regionalnego Punktu Informacyjnego Eurodesk w BIelsku-Białej mieści się przy ul. Ukrytej 14.

Zapraszamy!

Linki:

2021: SPOTKANIA INFORMACYJNE W BIELSKO-BIALSKICH SZKOŁACH ŚREDNICH W RAMACH "EURODESK
DZBAN/EURODESK JAR", październik 2021, kampania Time to Move

Spotkania organizowane są w czasie trwania zajęć szkolnych dla uczniów i uczennic Zespół Szkół Ekonomicznych im Michała Kaleckiego nr 4 oraz I Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika w Bielsku-Białej.

Spotkania mają na celu zapoznanie się z możliwościami młodzieży w Unii Europejskiej, takimi jak studia, staże, praca czy wolontariat.

Ambasadorki Informacji przedstawią możliwości studiowania za granicą, przykładowe kierunki studiów, proces aplikacji; opowiedzą o wsparciu finansowym, na jakie mogą liczyć studenci i studentki w UE. Będą mówić również o sposobie działania wolontariatu, możliwościach wyjazdu i korzyściach, a także pracy za granicą czy stażu.

Koncepcja spotkań, przygotowanie i prowadzenie: Ambasadrki Informacji, wolontariuszki FAIE, uczestniczki projektu "Eurodesk Dzban/Eurodesk Jar".

Wszystkie wydarzenia Time to Move, organizowane i dostępne bezpłatnie w całej Polsce (i Europie) znajdziesz TUTAJ.

2016, 2017: WARSZTATY DLA SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH "PAPIERY DO KARIERY"

Od marca do października 2016 konsultantka Eurodesk Bielsko-Biała prowadzi bezpłatne warsztaty dotyczące posługiwania się dokumentami z Portfolio Europass dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych pt. "Papiery do kariery".
szczegółowe informacje: http://www.eurodesk.pl/eurolekcje/papiery-do-kariery

Zainteresowane szkoły zapraszamy do kontaktu!

511-551-439